Maison Ardèche

Over ons

Blog

Blogs

Dit zijn dé woontrends van 2024

We zitten alweer bijna halverwege januari, tijd om weer eens in de digitale pen te klimmen. Want wat zijn dé woontrends van 2024? Ben je op zoek naar inspiratie en kan je woon- of slaapkamer wel een opfrisser gebruiken? We zetten een aantal trend voor je op een rijtje. 

AARDSE TINTEN EN ETNISCHE PATRONEN

Natuurlijke materialen en texturen zoals bamboe, hout, riet en onbewerkte stoffen zorgen voor een authentieke uitstraling die de basis vormt voor deze trend. Extra warmte voeg je toe door aarde tinten zoals diep rood, terracotta, bruin en beige te gebruiken. Kleur voeg je met bijvoorbeeld kussens met tribal prints, tapijten met mooie geometrische patronen, meubels met vloeiende vormen en de juiste accessoires zoals beelden, manden en maskers.

NEXT LEVEL ORGANISCHE VORMEN

Organische en ronde vormen zijn al een hele tijd niet meer weg te denken en dat blijft onveranderd. Wél steken we veel van deze organische vormen letterlijk in een nieuw jasje: denk aan grafische Afrikaanse motieven. Wat ons betreft super leuk, want de warme kleuren en etnische patronen brengen daarmee nog meer warmte, gezelligheid en sfeer in je interieur. Maar ook in meubels zie je deze trend steeds meer terug: rechte eettafels maken steeds meer plaats voor ronde, ovale of zelfs compleet organische tafels en ook banken zijn niet langer recht. En wil je het helemaal af maken? Pak dan ook gelijk je muur aan.

KLASSIEK CHIQUE

Eigenlijk kun je in 2024 niet meer om kleur heen. Maar als je voor een chique en klassieke sfeer in huis wilt gaan, dan kies je voor diepe kleuren. Wijnrood, nachtblauw, emerald groen… Combineer het met donker mahonie en walnoot hout en je hebt een kleurrijke maar chique trend te pakken. Het leuke van deze trend is dat het de klassieke schoonheid op een nieuwe manier interpreteert. Waardoor nostalgie perfect samenkomt met de trends van nu.

Zo haal je de knusse herfstsfeer in huis

De dagen zijn kort, het weer is nat en koud en de bladeren vallen van de boom. Met andere woorden: de herfst is in volle gang. Een seizoen met prachtige kleuren, waarin we het heerlijk vinden om meer binnen dan buiten te vertoeven. Kaarsjes aan en met een warme plaid, een kop thee en een goed boek lekker op de bank. Kortom: de herfstsfeer zorgt volop voor inspiratie om je interieur een nieuwe en gezellige look te geven. Hoe je dat doet? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo tover je jouw interieur in no time om tot een warme en knusse plek waar je heerlijk kunt thuiskomen.

 

De natuur als inspiratie

Wat de herfst zo mooi maakt, zijn onder andere de prachtige kleuren aan de bomen. En het mooie is: deze kleuren vormen een heel mooi uitgangspunt voor een gezellige en warme sfeer in huis. Haal dus vooral kleuren zoals bruin, oranje, beige en brons-, koper- en goudtinten in huis. Dit soort tinten hebben een warm karakter en zorgen voor een gezellige sfeer. Nu hoef je niet meteen de muren in je woonkamer van een nieuwe kleurtje te voorzien, met een aantal mooie woonaccessoires en sierkussens creëer je al een totaal andere sfeer.

Maar met alleen kleur zijn we er nog niet. Gelukkig biedt de natuur ook qua materiaal meer dan genoeg inspiratie voor een warme uitstraling in je interieur. Natuurlijke materialen zoals wol, hout, kurk en bamboe stralen warmte uit en zijn een mooie manier om meer sfeer aan je interieur toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan instant sfeermakers zoals een mooie wollen plaid op de bank, een mooie bamboeschaal op tafel of een houten beeld op je dressoir of tv-meubel.

Herfstige accessoires
Het fijne van accessoires is dat je ze het hele jaar door kunt wisselen. Er zijn dus geen tijdrovende of ingrijpende klussen nodig om een andere sfeer in huis te creëren. En het grote voordeel is: met decoratie kun je eindeloos experimenteren én variëren. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een aantal windlichten of kandelaren (onze tip:  Of ga voor een groot (houten) dienblad met mooie (LED) kaarsen. Kies een paar mooie nieuwe kussens uit voor op de bank en combineer ze met een fijne plaid. Of zet een paar zijden herfsttakken in een mooie vaas. En voilà: die gezellige herfstsfeer heb je in no time te pakken.

 

Wil jij ook een knussere sfeer in huis, maar weet je niet zo goed hoe je dat aanpakt? Kom eens langs in onze winkel. We helpen je graag op weg bij het vinden van accessoires die bij jou én de gewenste look en sfeer passen. 

Sierkussens, sfeermakers voor je interieur.

Sierkussens. Je hebt ze in alle maten. Groot, klein. Kleine kunstwerkjes of juist een eenvoudig design. Neutrale tinten of juist een knalkleur. Feit is: sierkussens zijn niet alleen heerlijk om tegenaan te kruipen op de bank, maar ze kunnen ook daadwerkelijk iets toevoegen aan je interieur.

Kussens zorgen voor gezelligheid
De herfst is al even bezig en herfst en winter zijn over het algemeen de seizoenen dat we meer tijd binnen doorbrengen. Een beetje extra gezelligheid kan dus geen kwaad. Een paar mooie sierkussens zijn een eenvoudige manier om meer sfeer in je interieur aan te brengen, je interieur een compleet andere look te geven én je huis gezellig te maken. Daarnaast zorgen sierkussens ervoor dat je fijn kunst spelen met kleur, zonder dat je de muren van je woonkamer meteen hoeft over te schilderen. Kortom: een goed sierkussen is eigenlijk onmisbaar in ieder interieur.

Spelen met kleur en vorm
Maar hoe doe je dat dan, het juiste sierkussen kiezen? Het mooiste resultaat krijg je als je werkt vanuit een interieur met een eenvoudige en rustige basis. Zo komen sierkussens het beste tot hun recht. Heb je een effen bank? Dan kun je ervoor kiezen om een kussen te kiezen met een bijzonder design, opvallende stof of een echte knalkleur. Combineer ook gerust een opvallende print met een effen knalkleur. Het draait altijd om balans. Heb je juist een bank met drukke(re) print? Kies dan voor kussens die meer rust uitstralen. Verder kun je natuurlijk spelen met de formaat van het kussen, kies voor een leuke mix tussen grote en kleine (sier)kussens, dit zorgt voor een spannend en speels effect.

Hulp nodig bij het uitkiezen van de juiste sierkussens? Loop gerust bij ons binnen. We helpen je graag op weg.

PS: Tot en met 31 oktober 2023 ontvang je 10% korting op al onze sierkussens.

Zijdebloemen: De duurzame keuze voor elk interieur.

Als het gaat om woonaccessoires die zowel stijlvol als praktisch zijn, staan zijdebloemen bovenaan de lijst. Bij Maison Ardèche begrijpen we de waarde van deze prachtige creaties en hun vermogen om een ruimte tot leven te brengen.

Waarom kiezen voor zijdebloemen? Allereerst bieden zij een levensechte schoonheid. Door de vooruitgang in design en technologie is het tegenwoordig bijna onmogelijk om echte bloemen van zijden varianten te onderscheiden. Dit betekent dat je het uiterlijk van verse bloemen kunt hebben zonder het onderhoud dat ze vereisen.

Een ander voordeel van zijden bloemdecoraties is hun duurzaamheid. In tegenstelling tot verse bloemen die na een korte tijd verwelken, blijven zijdebloemen jarenlang mooi. Dit maakt ze niet alleen kostenefficiënt, maar ook milieuvriendelijk.

Zijdebloemen zijn ook ongelooflijk veelzijdig. Of je nu een minimalistische uitstraling wilt met slechts één tak of een uitbundig boeket dat de aandacht trekt, er is een zijden bloem die perfect past bij jouw interieur design behoeften.

Bij Maison Ardèche bieden we een uitgebreide collectie zijdebloemen aan die geschikt zijn voor verschillende ruimtes en stijlen. Van moderne appartementen tot traditionele huizen, onze zijdebloemen kunnen elke ruimte verfraaien.

Zoek je naar manieren om je huis te verfraaien? Overweeg dan de toevoeging van zijdebloemen. Ze zijn een investering in schoonheid en duurzaamheid, waardoor je interieur er altijd fris en uitnodigend uitziet.

Bezoek Maison Ardèche vandaag nog en ontdek hoe zijdebloemen een verschil kunnen maken in jouw woonruimte. Of je nu op zoek bent naar wooninspiratie of direct wilt kopen, wij staan voor je klaar.

5 tips over hoe je kleur kiest.

Een goed kleurenschema kan een enorme impact hebben op de sfeer van een kamer. Hier zijn 5 tips om je te helpen bij het kiezen van het juiste kleurenschema voor jouw ruimte:

  1. Kies een basiskleur: Kies een hoofdkleur voor de kamer die de toon zet voor het kleurenschema. Dit kan een neutrale kleur zijn zoals wit, beige of grijs, of een gedurfde kleur zoals blauw, rood of geel.

     

  2. Gebruik kleurenwielen: Kleurenwielen kunnen je helpen om te bepalen welke kleuren goed bij elkaar passen. Kies complementaire kleuren (kleuren die tegenover elkaar staan op het kleurenwiel) voor een opvallend effect, of harmonieuze kleuren (kleuren die naast elkaar staan op de kleurenwiel) voor een meer rustgevend effect.

     

  3. Gebruik tinten en nuances: Door verschillende tinten en nuances van een kleur te gebruiken, kan je diepte en textuur creëren in een kamer. Kies bijvoorbeeld voor verschillende tinten blauw om een ontspannende en rustgevende sfeer te creëren.

     

  4. Overweeg de verhoudingen: Als je meerdere kleuren gebruikt, zorg er dan voor dat ze in de juiste verhouding tot elkaar staan. Gebruik de 60-30-10 regel: 60% van de ruimte moet worden gevuld met de basiskleur, 30% met een secundaire kleur en 10% met een accentkleur.

     

  5. Experimenteer: Probeer verschillende kleurencombinaties uit om te zien wat het beste werkt voor jouw ruimte. Vergeet niet dat kleuren er anders uitzien bij verschillende verlichting, dus bekijk het kleurenschema op verschillende tijdstippen van de dag.

     

Met deze tips in gedachten, kan je een kleurenschema kiezen dat past bij jouw smaak en stijl en de gewenste sfeer creëert in jouw ruimte. 

Accessoires, maar hoe dan?

Accessoires zijn een geweldige manier om een kamer tot leven te brengen en persoonlijkheid toe te voegen. Ze kunnen een saaie ruimte transformeren tot een gezellige en levendige plek waar je je thuis voelt. Het toevoegen van accessoires is een snelle en eenvoudige manier om een kamer een make-over te geven zonder grote veranderingen aan te brengen.

Er zijn veel verschillende soorten accessoires die je kunt gebruiken, zoals kussens, dekens, kunstwerken, planten, kaarsen, vazen en nog veel meer. Door het combineren van verschillende texturen, kleuren en patronen kan je een interessante en uitnodigende omgeving creëren.

Accessoires kunnen ook functioneel zijn en helpen om een kamer beter te organiseren en op te ruimen. Bijvoorbeeld, een mand voor tijdschriften of een decoratieve doos voor afstandsbedieningen kan zowel mooi als praktisch zijn.

Kortom, accessoires zijn een belangrijk onderdeel van de inrichting van een kamer. Ze kunnen een ruimte tot leven brengen en het een persoonlijk tintje geven. Met de juiste accessoires kan je een kamer transformeren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt en je thuis voelt.

EINDELIJK GEOPEND!

Wij zijn Martine & Harry, 2 bourgondische levensgenieters die houden van mooie dingen. Ook zijn wij ondernemers in hart en nieren. Misschien dat jullie ons kennen van Bisschop & Bisschop te Venlo. Een inmiddels gevestigde naam in woninginrichting over heel Limburg. Maar stilzitten is niet aan ons besteed. Ons hartje ging namelijk heel snel weer kloppen toen we langs dit prachtige pand in Arcen liepen. Niet veel later tekenden we ons huurcontract en startten we ons nieuwe avontuur. 

Ben je benieuwd naar wat wij allemaal in huis hebben? Kom vooral langs in onze winkel in Arcen. 

CONTACTGEGEVENS

Ben je benieuwd naar wat wij allemaal in huis hebben? Kom vooral langs in onze winkel in Arcen. De koffie, thee of bubbels staan voor je klaar!

Openingstijden:
maandag: gesloten
dinsdag t/m zaterdag: 10.00 tot 18.00 uur
zondag: 12.00 tot 18.00 uur

Raadhuisplein 3
5944 AH Arcen
06-10 14 45 08
info@maisonardeche.n

Zo haal je de knusse herfstsfeer in huis